ZADAR: MISE NA SVI SVETE I DUŠNI DAN koje predvodi nadbiskup Puljić

Error: please reset date.

Draga braćo svećenici, redovnici, sestre redovnice, dragi Kristovi vjernici,

Na svetkovinu Svih Svetih, u nedjelju, 1. studenoga 2020., u katedrali sv. Stošije u Zadru  u 11 sati predvodit ću misno slavlje i podijeliti Papinski blagoslov s potpunim oprostom. Na središnjem Gradskom groblju u Zadru u 15 sati predvodit ću Službu Riječi s odrješenjem za pokojne.

Na Spomen svih vjernih mrtvih – Dušni dan, u ponedjeljak, 2. studenoga 2020., u Katedrali u 18 sati predvodit ću misno slavlje za sve pokojne biskupe i svećenike Zadarske nadbiskupije i za sve vjerne mrtve.

***

Vjernici koji pohode groblje i pomole se, dobivaju prvih osam dana mjeseca studenoga potpuni oprost, a u ostalo vrijeme djelomični oprost za pokojne. Na dan Svih Svetih i na Spomendan svih vjernih mrtvih vjernici mogu u svim crkvama dobiti potpuni oprost, koji se može namijeniti samo za pokojne. Propisana djela za dobivanje ovog oprosta su: pobožni pohod crkvi, u kojoj treba izmoliti Oče naš i Vjerovanje, dodavši ispovijed i pričest te molitve na nakanu Svetog Oca Pape.

Svetkovina Svih svetih i Spomen svih vjernih mrtvih – Dušni dan prigoda su da molitvom i dobrim djelima iskažemo poštovanje i zahvalnost svim pokojnima.

Uz pozdrav i blagoslov u Gospodinu,

Želimir Puljić, nadbiskup