Zadarska nadbiskupija

Bračno
savjetovanje

Obiteljsko savjetovalište namijenjeno je osobama koje imaju osobnih, bračnih ili obiteljskih poteškoća, probleme u odnosu s drugima, razvojnih ili obrazovnih teškoća, a žele ih riješiti uz stručnu pomoć. Drugim riječima, savjetovalište je namijenjeno obiteljima i pojedincima koji se nalaze u krizama i poteškoćama života.

 

Voditelj: Mladen KLANAC, psihol.

tel. 314-252

 

Ana URANIJA, psihol.

tel. 301-317

 

Martina ŠIMUNIĆ, prof.

tel. 312-222

 

 

Programi:

 

  1. Program za ovisnike

Sa zajednicom Ivan XXIII. i Cenacolo za pripremu ovisnika za komunu redovito sudjelujemo svakog utorka i srijede na sastancima i redovito pratimo one koji se pripremaju za odlazak u komunu., kao i njihove obitelji. Protekle godine ih je ušlo više od 20 u obje zajednice a nekoliko ih je permanentno u pripremi. Zajednica Ivan XXIII može primati i one koji uz ovisnost imaju i psihičkih smetnji, što je prednost u odnosu na druge komune. Prošle smo godine također započeli suradnju sa Zajednicom Cenacolo, koja također od jeseni u našim prostorima vrši pripreme za ulazak u Zajednicu.

 

  1. Program grupne psihodramske psihoterapije

Namijenjen je svim zainteresiranim osobama koje imaju potrebu razriješiti svoje psihičke krize, poteškoće u odnosima s drugim ljudima, poteškoće nastale uslijed psihotraumatizacije i sl. Program se provodi u ciklusu od jedne godine. Svake godine početkom rujna formira se nova grupa. Grupa se sastaje jednom tjedno, ponedjeljkom od 15,30- 17,30 sati.

 

  1. Program pomoći učenicima u poteškoćama u učenju

Program je namijenjen učenicima viših razreda osnovne i učenicima srednjih škola. Program se odvija u suradnji s volonterima studentima, profesorima i onima koji posjeduju znanja iz pojedinih predmeta a mogu pomoći učenicima u poteškoćama s učenjem. Program je ograničen na pojedinačnu pomoć i odvija se po potrebi u prostorijama Caritasa. Program se odvija uz suradnju s roditeljima i ponekad školama, ovisno o složenosti situacije u kojoj se učenik nalazi. Program se odvija već više godina.