Caritas Zadarske nadbiskupije

Obiteljsko savjetovalište

Voditelj: Mladen KLANAC, psihol.;
mob. 099-311-8129
tel. 023 314-252
Ana URANIJA, psihol.
mob. 099-311-8134
tel. 301-317;

Martina ŠIMUNIĆ, prof.
mob. 099-231-7959
tel. 312-222;
https://www.caritas-zadar.hr/obiteljsko-savjetovaliste
Kontakti
tel. 023 314-252

1. Program za ovisnike

Sa zajednicom Ivan XXIII i Cenacolo za pripremu ovisnika za komunu redovito sudjelujemo svakog utorka i srijede na sastancima i redovito pratimo one koji se pripremaju za odlazak u komunu., kao i njihove obitelji. Protekle godine ih je ušlo više od 20 u obje zajednice a nekoliko ih je permanentno u pripremi. Zajednica Ivan XXIII može primati i one koji uz ovisnost imaju i psihičkih smetnji, što je prednost u odnosu na druge komune. Prošle smo godine također započeli suradnju sa Zajednicom Cenacolo, koja također od jeseni u našim prostorima vrši pripreme za ulazak u Zajednicu.

2. Program grupne psihodramske psihoterapije

Namijenjen je svim zainteresiranim osobama koje imaju potrebu razriješiti svoje psihičke krize, poteškoće u odnosima s drugim ljudima, poteškoće nastale uslijed psihotraumatizacije i sl. Program se provodi u ciklusu od jedne godine. Svake godine početkom rujna formira se nova grupa. Grupa se sastaje jednom tjedno, ponedjeljkom od 15,30- 17,30 sati.

3. Program pomoći učenicima u poteškoćama u učenju

Program je namijenjen učenicima viših razreda osnovne i učenicima srednjih škola. Program se odvija u suradnji s volonterima studentima, profesorima i onima koji posjeduju znanja iz pojedinih predmeta a mogu pomoći učenicima u poteškoćama s učenjem. Program je ograničen na pojedinačnu pomoć i odvija se po potrebi u prostorijama Caritasa. Program se odvija uz suradnju s roditeljima i ponekad školama, ovisno o složenosti situacije u kojoj se učenik nalazi. Program se odvija već više godina.