ZADAR: Nadbiskup Zgrablić primio pobjednike Vjeronaučne olimpijade Zadarske nadbiskupije

27.05.2024.objavio: Urednik

Zadarski nadbiskup Milan Zgrablić primio je u Salonu Nadbiskupskog doma u Zadru u četvrtak, 23. svibnja, osmoškolske i srednjoškolske pobjednike Vjeronaučne olimpijade za Zadarsku nadbiskupiju.

Pobjedničku ekipu Osnovne škole Šime Budinića, Zadar, čija je mentorica Blaženka Marčina čine učenici: Filip Mišulić, Ivan Jednaković, Josip Jednaković i Ante Vucić. Pobjedničku ekipu Gimnazije Jurja Barakovića, Zadar, čiji je mentor Slobodan Šarić čine učenici: Lada Lukšić, Luciano Smoljan, Sara Valjin, Lara Šušić i Agata Ražov.

Nadbiskup je pohvalio sve učenike koji su sudjelovali na Olimpijadi za njihov trud i rad. Ekipama koje je primio čestitao je na osvojenom prvom mjestu, rekavši da je još važnije da su nešto naučili o socijalnom nauku Crkve, što je bila tema Olimpijade. „Upoznajući Crkvu, upoznajete našu vjeru, kako se vjera živi i svjedoči, koliko je ljepote i koje je blago i bogatstvo u vjeri sadržano“, poručio je mons. Zgrablić vjeroučenicima, rekavši da je uloženi trud u svladavanju znanja za Olimpijadu doprinos njihovom osobnom vjerničkom rastu. Nadbiskup je učenike i prigodno darovao.

Na susretu su bili i don Gašpar Dodić, predstojnik Katehetskog ureda Zadarske nadbiskupije i don Ante Sorić, generalni vikar Zadarske nadbiskupije.

I. G.

Foto: M. Karadakić