Zadarska nadbiskupija

Povjerenstvo za osobe s posebnim potrebama i njihove obitelji, invalide, obitelji branitelja i žrtve Domovinskog rata

Kroz osobne razgovore, organiziranje stručnih skupova, hodočašća i duhovnih obnova koji su prilagođeni osobama s posebnim potrebama, kao i stradalnicima, invalidima i žrtvama Domovinskog rata, Crkva i danas može biti od velike koristi.
Zadatak ovog Povjerenstva je voditi računa o posebnim potrebama pojedinih osoba i prenošenju sadržaja na prilagođeni način, kako bi im se omogućilo sudjelovanje u životu crkvenih zajednica.
Povjerenstvo će voditi računa o važnim datumima i događajima iz nedavne ratne povijesti Domovinskog rata, s naglaskom na događaje koji su obilježili zadarski kraj te će se, uz obilježavanje spomena, truditi oko pomoći i daljnje duhovne rehabilitacije žrtava i invalida Domovinskog rada.

Predstojnik: don Anđelko Buljat

Članovi:
1. Buljat don Anđelko, Predstojnik
2. Budimir Josip
3. Čulina Sandra
4. Delić don Ante
5. Jelušić fra Marijan
6. Katuša don Zdravko
7. Nemarić Renata
8. Pinčić don Josip Radojica
9. Rogić Vice
10. Strmota Petar

Plan i program za 2023./2024. godinu

1. Došašće 2023. – Jedna nedjelja ili jedan dan tijekom Došašća – (nagovor, klanjanje i sv. Misa) – Katedrala sv. Stošije
2. Devetnica sv. Stošije 2024. – Uključivanje u Devetnicu uoči blagdana sv. Stošije (jedan od dana Devetnice)
3. Korizma 2024. – Jedna korizmena nedjelja – (nagovor, klanjanje i sv. Misa, mogućnost ispovijedi) – Prijedlog je da to bude crkva sv. Ante na Smiljevcu ili Katedrala sv. Stošije
4. Uskrsno vrijeme 2024. – Susret u svetištu sv. Nediljice u Vrani: sv. Misa i druženje