Caritas Zadarske nadbiskupije

Socijalna služba

Mirjana TADIĆ, dipl. soc. radnica,
mob.099-311-8132
tel. 023 316-678;
Pučka kuhinja
Pučka kuhinja “Sv. Vinka Paulskog”
Voditelj: Zdenka CVITKUŠIĆ
mob. 099-731 7605

https://www.caritas-zadar.hr/socijalna-sluzba
Kontakti
tel. 023 316-678

1. Pučka kuhinja „sv. Vinko Paulski“ Zadar
– svakodnevna priprema, podjela i dostava obroka

2. pučka kuhinja “sv. Ante padovanski“ Benkovac
– svakodnevna priprema, podjela i dostava obroka

3. Pro vita
– pomoć trudnicama i rodiljama

4. Prenoćište za beskućnike „sv. Vinko paulski“ Zadar
– Kapacitet 12 muških osoba. Zadovoljavanje životnih potreba smještaja, prehrane, održavanja osobne higijene, odijevanja, zdravstvene skrbi, stručna podrška i dr.
– Radno vrijeme od 20,00 do 8,00 sati, zimski period 14,00 do 8,00 sati

5. Socijalna samoposluga
– Osiguravanje minimuma egzistencijalnih potreba podjelom prehrambenih i drugih proizvoda.
– Prioritetni korisnici – obitelji s više djece, starije i bolesne osobe, umirovljenici bez obiteljske podrške, zaposleni s minimalnim primanjima, korisnici zajamčene mjesečne naknade.
– Radno vrijeme četvrtak od 8,00 do 12,00 sati.

6. Pomoć i njega u kući
– Caritas Zadarske nadbiskupije od listopada 2013. godine pomaže starim i nemoćnim osobama pružanjem medicinske skrbi u njihovoj kući. Korisnici su osobe uključene u projekt „Pučke kuhinje“, ali pravo na uslugu medicinske skrbi u svome domu ostvaruju i druge osobe koje se za pomoć obraćaju našoj instituciji.
– „Pomoć i njega u kući“ namijenjena je osobama starije životne dobi koje žive same i ne mogu bez pomoći druge osobe obavljati osnovne radnje svoje svakodnevnice. Pomažemo im u osobnoj higijeni, odlasku u kupovinu i ambulantu, naručivanju za specijalističke liječničke preglede. Omogućeno im je redovito mjerenje krvnog tlaka, šećera u krvi i pomoć pri uzimanju propisane terapije. Posjeti se odvijaju prema potrebi, jednom do pet puta tjedno u trajanju od jedan do dva sata, ovisno o dogovoru i procjeni stručne službe.
– Ostvarujemo suradnju sa terenskim sestrama nadležnih Domova zdravlja, Centrom za socijalnu skrb grada Zadra i srodnim udrugama. Ovisno o potrebi korisnika, pomažemo i s dostavom paketa hrane, prekrivačima, higijenskim potrepštinama i pelenama za odrasle.