Zadarska nadbiskupija

Povjerenstvo
za župnu katehezu

Cilj župne kateheze je uvođenje polaznika u iskustvo kršćanske duhovnosti te upoznavanje cjelokupnog života župne zajednice i aktivno sudjelovanje u njenom životu i radu.
U suradnji s Katehetskim uredom, vjeroučiteljima, župnicima i ostalim biskupijskim tijelima koja su u direktnom radu s djecom predškolske i školske dobi, zadatak ovog Povjerenstva je pratiti, vrednovati i nuditi potrebna rješenja za cjelokupnu župnu katehezu u Zadarskoj nadbiskupiji. Na temelju povratnih informacija do kojih se može doći sredstvima provjere – anketom, intervjuom, usmenim razgovorima, Povjerenstvo nastoji pratiti izazove župne kateheze i sve promjene vezane uz ovo područje, kako bi subjektima župne kateheze olakšalo uspješnost djelovanja i, u konačnici, što bolju provedbu ovog važnog crkvenog poslanja. Ovo Povjerenstvo prati udžbenike, priručnike i ostalu literaturu, kao i tematske cjeline, pazeći da ne budu ponavljanje školskog vjeronauka; preispituje uspješnost župne kateheze i predlaže rješenja za aktualna pitanja. U župnom pastoralu predlaže korisne materijale za pripravu za primanje sakramenata.

Predstojnik: č.s. dr. sc. Marijana Mohorić

Članovi:

1. Dellavia Marijana
2. Delonga č.s. Blaženka
3. Dodić don Gašpar
4. Elek Ljiljana
5. Jelić Marina
6. Mohorić č.s. Marijana, Predstojnica
7. Mršić don Mario
8. Petrov don Srećko
9. Santini Darija
10. Teklić fra Jakov
11. Vrkić Harold

Plan i program za 2023./2024. godinu

4. – 6. listopada 2023. u 19:00 (Sjemenište Zmajević) – Uvodni tečaj u Lectio divina. Voditelj: doc. dr. sc. Elvis Ražov, članovi Povjerenstva za župnu katehezu i suradnici.
11. listopada 2023. u 19:00 – Lectio divina u Sjemeništu Zmajević
15. studenoga 2023. u 19:00 – Lectio divina u Sjemeništu Zmajević
13. prosinca 2023. u 19:00 – Lectio divina u Sjemeništu Zmajević
Do studenog 2023. – Prikupiti podatke za analizu stanja župne kateheze