Zadarska nadbiskupija

Povjerenstvo za zaštitu maloljetnika i ranjivih osoba

Temeljem odredbe pape Franje u Apostolskom pismu u obliku motu proprija Vos estis lux mundi, čl. 2, § 1, a u skladu sa Smjernicama Hrvatske biskupske konferencije, imenovana je psihologinja Ana Uranija nadbiskupijskom povjerenicom za zaštitu maloljetnika i ranjivih osoba te kao suradnik Povjerenstva Mladen Klanac, voditelj Obiteljskog savjetovališta Zadarske nadbiskupije.
Nadbiskupijska povjerenica ovlaštena je za područje Zadarske nadbiskupije primati dojave o mogućim slučajevima povrede zaštite maloljetnika i ranjivih osoba, saslušati dojavitelje i žrtve, obraditi zaprimljene dojave u skladu s kanonskim zakonodavstvom i mjerodavnim Smjernicama Hrvatske biskupske konferencije, osobito pritom pazeći na zaštitu žrtve. Također je dužna o svemu obavijestiti dijecezanskog biskupa i pokrenuti zakonitu suradnju s nadležnim civilnim vlastima u skladu s civilnim propisima, kanonskim zakonodavstvom i Smjernicama HBK.
Pored toga, zadaća Povjerenstva je vođenje brige o prevenciji spolne zlouporabe maloljetnika i ranjivih osoba te promicanje onoga što služi toj svrsi.

Povjerenica: Ana Uranija, psihol.

Kontakt:
e-mail: [email protected]
tel: 023/301-317

Radno vrijeme: Uto-pet od 9 do 12