Predsjednik Vlade Plenković zahvalio mons. Želimiru Puljiću na njegovom pastoralnom služenju

Predsjednik Vlade RH Andrej Plenković uputio je 14. siječnja izraze zahvale zadarskom nadbiskupu Želimiru Puljiću na dosadašnjem predanom pastoralnom služenju, u povodu njegova odreknuća od upravljanja Zadarskom nadbiskupijom, koje je Sveti Otac prihvatio, objavljeno je na mrežnim stranicama Vlade RH.

“Preuzvišeni oče nadbiskupe, dopustite mi da Vam uime Vlade Republike Hrvatske i osobno zahvalim na višegodišnjoj kvalitetnoj suradnji i dijalogu između hrvatske Vlade i Katoličke Crkve, u čemu je Vaš doprinos bio izniman i nemjerljiv.

Svojim ste predanim pastoralnim služenjem, brigom i velikim iskustvom radili na dobrobit i zadovoljstvo svih vjernika Zadarske nadbiskupije, donoseći im snagu i mir te istinsko svjedočanstvo vjere.

Uvjeren da ćete kao nadbiskup u miru i dalje snažno svjedočiti svoju vjeru i pastirsko poslanje, neka dani koji su pred Vama obiluju Božjim blagoslovom.”

Predsjednik Vlade uputio je i čestitku mons. Milanu Zgrabliću, koji započinje svoju pastoralnu službu kao zadarski nadbiskup.