Predsjednik HBK, mons. Puljić, čestitao Židovima blagdane Roš Hašana, Jom Kipur i Sukot

Predsjednik Hrvatske biskupske konferencije zadarski nadbiskup Želimir Puljić uputio je prigodnu čestitku za blagdane Roš Hašana, Jom Kipur i Sukot glavnom rabinu Židovske vjerske zajednice Bet Israel u Hrvatskoj Kotelu Da-Donu i glavnom rabinu Koordinacije židovskih općina u Republici Hrvatskoj Lucianu Moši Preleviću.

O blagdanu Roš Hašana, kojim obilježavate početak nove godine spominjući se velikog Božjeg djela stvaranja svijeta, upućujem iskrene čestitke Vama i svim cijenjenim članovima židovske zajednice želeći Vam blagoslovljenu i u svemu Dobru godinu – Šana tova.

Ujedno Vam želim čestitati i nadolazeće blagdane Jom Kipur, pokajnički dan posta i pomirenja, te Sukota kojim se spominjete izlaska svojega naroda iz sužanjstva u slobodu. Sve su to veliki spomeni Božjeg djelovanja u prošlosti, ali i izraz vjere u Njegovu prisutnost i djelovanje i u ove naše dane.

Čestitajući Vam u ime Hrvatske biskupske konferencije i svih katoličkih vjernika u Hrvatskoj molim Gospodina da vam udijeli obilje svakoga dobra te da u radosti, miru i ljepoti obiteljskoga zajedništva provedete svete blagdanske dane, kaže se u čestitci nadbiskupa Puljića.