Benedikt XVI., papa emeritus, zahvalio za rođendansku čestitku nadbiskupu Puljiću

Preko “Zaklade Tagesposta za katoličku publicistiku” stigla je zahvala zadarskom nadbiskupu Želimiru Puljiću za čestitku koju je 14. travnja 2022. uputio Papi u miru Benediktu XVI. za njegov 95. rođendan.

U dopisu nadbiskupu Puljiću piše:

U prigodi moga 95. rođendana primio sam iz cijeloga svijeta veliki broj poruka i dobrih želja za sretan rođendan.

Silno mnoštvo izričaja odanosti i solidarnosti ispunja  me srećom i radošću. U zahvalnosti osjećam se povezan u molitvi sa svakim od vas”.

Papa u miru Benedikt XVI.

Osobni tajnik pape emeritusa Benedika XVI., nadbiskup Georg Gänswein, u popratnom dopisu kaže:

„Zamolio me Papa u miru da izrazim srdačnu zahvalnost svima koji su mu čestitali rođendan putem mrežne stranice www.BenedictusXVI.com.

To ga je silno obradovalo. Osjeća se dirnut toplinom i srdačnim porukama koje su mu stizale iz cijeloga svijeta s dirljivim riječima i svjedočanstvima“.

Osobni tajnik, nadbiskup Georg Gänswein, pokazuje Papi emeritusu Benediktu XVI. pristigle čestitke za njegov 95. rođendan

Papa emeritus Benedikt XVI. na svetkovinu Uskrsa poslao je nadbiskupu Puljiću i osobnu uskrsnu čestitku koju je i vlastoručno potpisao. 

U blistavoj svjetlosti Svetoga Uskrsa, papa emeritus Benedikt XVI. uzvraća od srca na primljenu poruku i pozdrav te, nadajući se darovima mira i nade Uskrsloga Gospodina, rado šalje Svoj očinski blagoslov“, piše u čestitci upućenoj nadbiskupu Puljiću.