ZADAR: Nadbiskup Puljić pohodio Katoličku osnovnu školu Ivo Mašina

Djeca Katoličke osnovne škole Ivo Mašina u Zadru priredila su u četvrtak, 23. prosinca božićnu priredbu u predvorju svoje škole na kojoj je gostovao i zadarski nadbiskup Želimir Puljić, u želji da djeci uputi božićnu i novogodišnju čestitku.  

Djeca su u kreativnoj scenografiji izvela prikladne božićne igrokaze, pjesme, recitacije, s porukom kako je Božić obiteljski blagdan i rođendan Isusa za čije je rođenje važno pripremiti svoje srce da ga Novorođeni pohodi.

Don Roland Jelić, ravnatelj škole, zahvalio je učenicima na trudu uloženom u maštovitu pripremu i čestitao im na svemu što su učinili. „Prvo polugodište za nas je bilo bogato. Lijepo proslavite Božić u svojim obiteljima – da Božić ne budu samo jelka, pokloni, nego da se Isus rodi u vašem srcu i da postanemo bolji ljudi. Na to nas Isus poziva“ poručio je don Roland djeci.

Nadbiskup Puljić zahvalio je djeci na ljepoti scenskih prikaza, na duhovnim, duhovitim i važnim porukama o značenju Božića koje su uputili, kao i na glumačkom ostvarenju, što su svojim glasom i instrumentima protkali bitni sadržaj Božića. „Božić je povijesni događaj Isusovog rođenja, ali taj događaj nadilazi naše pojmove. To je otajstvo koje nam je blisko. Svi mi u obitelji doživljavamo da nam je Božić drag. Neka vam blagdan Isusovog rođenja bude dan radosti i opuštanja“ poželio je nadbiskup Puljić djeci.

Školu pohađa 150 učenika u dva prva razreda i po jednom razrednom odjeljenju zaključno s petim razredom.

Ines Grbić

Foto: I. Grbić