ZADAR: Susret nadbiskupa Puljića i članova Vijeća Sinodalnog hoda za Zadarsku nadbiskupiju

Susret zadarskog nadbiskupa Želimira Puljića i članova Vijeća Sinodalnog hoda za Zadarsku nadbiskupiju održan je u četvrtak, 28. listopada u Salonu Nadbiskupskog doma u Zadru. Na radnom susretu promišljalo se o dinamici odvijanja Sinodalnog hoda u strukturama župnih i redovničkih zajednica u Zadarskoj nadbiskupiji.

Potaknuti pripremnim dokumentom Za sinodalnu Crkvu, u prvoj fazi odvijanja Sinodalnog hoda naglasak je na osluškivanju pojedinih struktura u vjerničkim zajednicama. „Bogatstvo crkvenog života i vjerničkih zajednica u Nadbiskupiji pruža nam mogućnost obnovljenog dijaloga i zajedničkog promišljanja o sinodalnosti Crkve na koju nas poziva papa Franjo“ rekao je nadbiskup Puljić na susretu s članovima Vijeća.

Određena je dinamika prve faze odvijanja Sinodalnog hoda u kojoj će se nastojati pristupiti svim strukturama, pastoralnim subjektima, crkvenim pokretima i redovničkim zajednicama, kako bi se još više senzibilizirali za zajednički hod u duhu Papine poruke da “Bog očekuje od Crkve trećeg tisućljeća put sinodalnosti“.

Mons. Puljić potaknuo je članove Vijeća i suradnike da hrabro pristupe tom zadatku koji je milosni dar za Crkvu u sadašnjem trenutku, kako bi svi zajedno hodili, promišljali o prijeđenom putu, živjeli zajedništvo, ostvarili sudjelovanje i otvorili se poslanju.

Članovi Vijeća za Zadarsku nadbiskupiju su predsjednik Vijeća don Igor Ikić, biskupski vikar za pastoral, mr. don Žarko Relota, moderator, Ružica Anušić, povjerenica za pokrete i zajednice i s. Danijela Kovačević, povjerenica za redovničke zajednice.

Damir Šehić

Foto: D. Šehić