ZADAR: Duhovne vježbe za svećenike Zadarske nadbiskupije

Duhovne vježbe za svećenike Zadarske nadbiskupije od ponedjeljka 30. kolovoza do četvrtka 2. rujna predvodio je umirovljeni mostarsko-duvanjski biskup mons. dr. Ratko Perić u Nadbiskupskom sjemeništu Zmajević u Zadru.

Na duhovnim vježbama II. turnusa u redovitom jesenskom terminu sudjelovala su 33 svećenika Zadarske nadbiskupije. U sklopu teme duhovnih vježbi razmatrali su se izabrani likovi Starog i Novog zavjeta te njihove psihološke i duhovne karakteristike. Dr. Perić na osobit način približio je biblijske likove te pokazao kako karakteristike i vlastitosti pojedinog lika Gospodin preobražava i stavlja u svoju službu.

Kroz osobnosti Abrahama, Jakova, Salomona, Marije i Josipa, Jude i Petra, voditelj duhovnih vježbi prikazao je povijest spasenja i Božje intervencije koje su odgajale Izabrani narod i usmjeravale ga u Božjoj pedagogiji.

Mons. Ratko Perić očinski je ohrabrio svećenike i zaželio im blagoslovljen početak nove pastoralne godine. Potaknuvši ih da jačaju svoje zajedništvo i svećenički identitet, mons. Perić istaknuo je da je svećeništvo dar koji je usmjeren za druge te da svećenik ima uzvišenu i odgovornu zadaću.

D.Š.