Pismo kardinala Stanislava Dziwisza predsjedniku HBK – Izraz blizine žrtvama potresa

Predsjednik Hrvatske biskupske konferencije zadarski nadbiskup Želimir Puljić primio je pismo krakowskog nadbiskupa kardinala Stanislava Dziwisza u kojem izražava blizinu sa žrtvama potresa u Hrvatskoj, priopćio je u srijedu 31. ožujka Tiskovni ured HBK.

Pismo je poslano još u siječnju, a stiglo je ovih dana. U pismu kardinal Dziwisz piše:

„U ovom bolnom trenutku zbog potresa koji je pogodio hrvatski narod, izražavam svoju blizinu, s molitvom za žrtve i njihove obitelji i za sve ljude koji su njime pogođeni, posebno stanovnike grada Petrinje.

Crkva u Poljskoj vrlo je bliska hrvatskom narodu u ovom času također kroz djelovanje Poljskog Caritasa koji će osigurati svu solidarnost i prijateljstvo našoj braći i sestrama u Hrvatskoj.

Svima onima koji su izgubili domove i svoje najmilije, volonterima koji pružaju pomoć i svima koji su na bilo koji način bliski s onima koji pate jamčim svoje molitve zazivajući majčinski zagovor Blažene Djevice Marije i svetog Ivana Pavla II., koji je jako volio hrvatsku zemlju, da ovaj trenutak kušnje živite u znaku vjere i stavite svoje pouzdanje u Krista našu nadu i život“. (IKA)