ZADAR: Učenici OŠ Kistanje i Srednje Medicinske škole Ante Kuzmanića pobjednici Vjeronaučne olimpijade za Zadarsku nadbiskupiju

Županijsko natjecanje iz vjeronauka u Zadarskoj nadbiskupiji za učenike osnovnih i srednjih škola o temi ‘Biblija – pisana Božja riječ’ održano je u utorak 23. ožujka u matičnim školama učenika pozvanih na tu razinu natjecanja.

Zbog epidemioloških mjera, ovogodišnje natjecanje sastojalo se samo od pisanog testa, a ne kao inače od tri dijela provjere znanja: pisani test, tombola i milijunak. Na natjecanju je sudjelovalo osam osnovnih i pet srednjih škola iz Zadarske nadbiskupije.

Prvo mjesto među osmoškolcima osvojili su učenici OŠ Kistanje iz Kistanja pod vodstvom mentorice s. Marijane Delonga. Drugo mjesto osvojila je ekipa OŠ Smiljevac iz Zadra (mentorica Anica Galešić), a treće mjesto OŠ Bartula Kašića iz Zadra (Jolida Klarić i Ana Kajić).

Ljestvica poretka sudionika vjeronaučne olimpijade Zadarske nadbiskupije za osnovne škole od četvrtog do osmog mjesta: Zemunik, Jasenice, Benkovac, Posedarje, Biograd n/m.

Prvo mjesto među srednjoškolcima osvojili su učenici Medicinske škole Ante Kuzmanića iz Zadra (mentorica s. Danijela Kovačević), drugo mjesto SŠ Kneza Branimira iz Benkovca (Hrvoje Oštrić), a treće mjesto Klasična gimnazija Ivana Pavla II. iz Zadra (Ružica Anušić). Četvrto mjesto osvojila je Gimnazija Jurja Barakovića, Zadar, a peto mjesto Pomorska škola, Zadar.

I.G.