Demantij Đakovačko – Osječke nadbiskupije o ‘slanju’ nadbiskupa Hranića na Dugi otok zbog župnika Vlahovića

Đakovo, 1. rujna 2020.

Predmet: Očitovanje – demanti o „slanju“ nadbiskupa Hranića na Dugi otok u pitanjima povezanima sa župnikom don Tomislavom Vlahovićem

Cijenjeni

Tiskovni ured Zadarske nadbiskupije, Zadar

Poštovani u Tiskovnome uredu Zadarske nadbiskupije!

Internetski portal Slobodna Dalmacija objavio je 25. kolovoza 2020. članak pod naslovom „Župnik s Dugog otoka izvan kontrole: Metropolit Hranić došao smirivati don Tomislava i razgovarati s mještanima koji se žale na njegovo ponašanje“, u kojemu novinarka Ana Vučetić Škrbić navodi kako je nadbiskup đakovačko-osječki mons. Đuro Hranić u nedjelju 23. kolovoza došao na Dugi otok u „mirovnu misiju“, na koju ga je „hitno poslala“ Zadarska nadbiskupija, te je ondje razgovarao s don Tomislavom Vlahovićem, kao i s mještanima Luke, Žmana i Salija. Isti su članak kasnije prenijeli i drugi mediji.

Ovime izražavamo iznenađenost i žaljenje zbog iznošenja u potpunosti netočnih i neistinitih navoda u medijima. Nadbiskup Hranić nema nikakvu nadležnost nad službom don Tomislava Vlahovića, koji je svećenik Zadarske nadbiskupije. Nitko iz Zadarske nadbiskupije nije kontaktirao nadbiskupa Hranića vezano uz „slučaj“ don Tomislava, o kojem su izvijestili medijski portali te su, sukladno tomu, posve netočni navodi o tome da je mons. Hranić „hitno poslan“ na Dugi otok i da je razgovarao s don Tomislavom i mještanima Luke, Žmana i Salija.

Vjerujemo da ste i sami bili zatečeni gore navedenim netočnim konstrukcijama. Tekst ovoga očitovanja – demantija možete proslijediti uredništvu Slobodne Dalmacije te, ako smatrate potrebnim i drugim medijima koji su prenijeli neprovjerene i netočne informacije.

 Uz srdačan pozdrav, s izrazima poštovanja,

Tiskovni ured Đakovačko-osječke nadbiskupije

Đakovo