Čestitka predsjednika HBK, nadbiskupa Puljića, HKR-u za 23. rođendan: „Plemeniti program za dušu i tijelo u ostvarenju civilizacije ljubavi“

Zadarski nadbiskup Želimir Puljić, predsjednik HBK, uputio je Hrvatskom katoličkom radiju čestitku za njegov 23. rođendan, sljedećeg sadržaja.

Uz čestitku Hrvatskom katoličkom radiju koju je u nedjelju ujutro, 17. svibnja, uputio mons. Petar Palić, predsjednik Odbora HBK za sredstva društvenog priopćavanja, među kojima HKR zauzima vidno mjesto, evo jedne „leteće čestitke“ s juga iz „kršćanske Iadere“, kako su Latini Zadar nazivali.

Iako ovo nije ni „srebrna, a ni zlatna“ obljetnica, radi se o rođendanu koji se obično obilježava kada dođe. A 17. svibnja je, evo, došao, i podsjetio nas na onaj dan kad je veliki sin našega naroda, zagrebački nadbiskup, Sluga Božji kardinal Franjo Kuharić, blagoslovio i u rad pustio djelovanje HKR-a. Kardinalovu stotu obljetnicu prošle godine smo spominjali, a početkom ove godine htjeli smo i znanstvenim simpozijem obilježiti. No, koronavirus učinila je da se i to, kao i mnoge druge programe, moralo odgoditi.

No, rođendan HKR se ne odgađa! Uostalom, poštuje se propisana distanca između slušatelja, djelatnika i urednika HKR-a, koja je više nego dostatna (od Zagreba do Zadra ima više od 280 km).

Stoga, neka se čuje zvuk kristalnih čaša i glazbeni poj slavitelja s uobičajenom pjesmom: „Na mnoga ljeta!“. Neka vas sve Gospodin blagoslovi i podrži u radu za Njegovu slavu, za rast njegove Radosne vijesti među ljudima i ostvarenja civilizacije ljubavi, o kojoj je često zborio Veliki Papa, sveti Ivan Pavao II., čiji stoti rođendan obilježavamo 18. svibnja, dan poslije rođendana HKR-a.

Uz srdačnu čestitku uredništvu HKR-a, želim uputiti i zahvalu svima koji prate valove Hrvatskog katoličkog radija, kao slušatelji, kao prijatelji i podupiratelji toga plemenitog programa za dušu i tijelo.

Neka je sretno i blagoslovljeno vrijeme koje je pred vama uz pomoć i zaštitu naših nebeskih zagovornika, posebice One koju zovemo Majkom i Odvjetnicom našom.

Sretan i blagoslovljen 23. rođendan, dragi HKR!

Zadarski nadbiskup Želimir Puljić,

Predsjednik HBK