Zahvala nadbiskupa Puljića za sudjelovanje u molitvi i emisiji ‘Duhovni kutak’ i poziv na post i molitvu

Ovih dana završava redovito dnevno uključivanje u Radio Zadar i radio Biograd pod naslovom „Prevencijom i molitvom protiv koronavirusa“ koji sam pokrenuo sa svećenicima, a uređivali Ines Grbić i don Damir Šehić. U opširnom razgovoru za Radio Zadar danas sam zahvalio svima koji su sudjelovali u „duhovnom kutku“ molitvene akcije koja je trajala neprekidno punih 57 dana, od 18. ožujka do 13. svibnja 2020.   

Upravo na kraju našeg molitvenog hoda „Prevencijom i molitvom protiv kronevirusa“ stigao je poziv „Papinskog vijeća za međureligijski dijalog“ svim vjernicima i svim ljudima dobre volje da se u četvrtak, 14. svibnja, „na duhovan način pridružimo Danu molitve, posta i djela ljubavi kako bi se izmolilo pomoć čovječanstvu da prebrodi pandemiju izazvanu koronavirusom“. U tom vidu piše kako nije potrebno organizirati neke skupove, već u diskretnosti srca prikazati Bogu molitve, žrtve, dobra djela na navedenu nakanu.

Pozivam, stoga, vjernike Zadarske nadbiskupije do kojih će doći ova poruka, neka se u četvrtak, 14. svibnja 2020. ujedine u molitvi, postu i dobrim djelima s ljudima diljem svijeta kojima je na srcu ovaj molitveni poticaj Crkve. Neka to bude naš dar Bogu, praćen željom da nas čim prije oslobodi od ove pandemije i skrati dane njezinoga  djelovanja.

Pozdrav u Gospodinu i molitvenom zajedništvu,

 

✠ Želimir Puljić, nadbiskup zadarski

Zadar, 12. svibnja 2020.