VIŠNJIK, ZADAR – VELIKI KONCERT SUVREMENE DUHOVNE GLAZBE – ALAN HRŽICA i gosti – 24. 04. u 20 h

Velike javne dvorane kao mjesto slavljenja Boga pjesmom i način evangelizacije koji ljude osobito dotiče, zadnjih godina blagoslovljena su stvarnost u Crkvi u Hrvatskoj. Veliki je odaziv u dolasku svih generacija, kvalitetna je tehnička produkcija. Mnogi po tom glazbenom navještaju Krista dožive radost jakih zahvata i pokreta u svojim životima.

Očekuje nas još jedna duhovska poslastica, uglazbljena duhovna obnova!

Vrata nam velikodušno otvara treća po veličini najveća sportska dvorana u Hrvatskoj – SC Višnjik u Zadru!

Veliki koncert suvremene duhovne glazbe u dvorani Višnjik u Zadru održava se u petak, 24. travnja u 20,00 sati.

Nastupaju: Alan Hržica, Marija i Ivana Husar, Sestre Palić, Vanessa Mioč i Sestre Ramljak.

Takav događaj baš u grandioznom Višnjiku mnogi dozivaju i iščekuju. Brojni su to istaknuli i na koncertu Alana Hržice i sestara Husar 26. listopada 2019. g. u zadarskim Jazinama, kada je 4000 duša pjesmom snažno slavilo i hvalilo Gospodina.

Želja je postala stvarnost – Idemo na Višnjik!

Organizator koncerta je Caritas Zadarske nadbiskupije.

Zadrani pozivaju: Dođite na Večer slavljenja pod geslom ‘Hrvatska u Plavom kaputiću’!

Prihod od prodaje karata pomoći će izgradnju ‘Kuće sjećanja Plavi kaputić’ u mjestu Berak pokraj Vukovara, u spomen na stradale u Domovinskom ratu. Taj je muzej želja Vukovarke Željke Mitrović Jurić, ‘djevojčice u plavom kaputiću’ koja je postala jedan od simbola stradanja u Domovinskom ratu, nakon što su njeno uplakano dječje lice snimile kamere u vukovarskoj koloni progona 18. studenoga 1991. g.

Mogu nas lagati riječima. Mi istinu vidimo u djelima. Mogu nam uzeti i uništiti albume. Ne dopustimo da nam uzmu i ugase sjećanje! I to na svetinje – na žrtvu, mučenike i svetačke živote naših suvremenika. Tu su. Među nama. Na Večeri slavljenja i molitve u zajedništvu Isus nas na osobiti način čeka.

Kuća sjećanja Plavi kaputić želi biti zahvalni spomen na žrtvu hrvatskih stradalnika, branitelja, logoraša i djece, koji su zalog naše oslobođene zemlje. Nakanom koncerta s poštovanjem se sjećamo tih velikih malih ljudi, vrijednosti koje neki zasjenjuju, omalovažavaju i herojske spremnosti za dati sebe do kraja – za drugoga. Taj drugi si ti, ja… Tvoji tata i mama, sin i kćer, sestra i brat…

U zagrljaju Oca i naručju Duha Svetoga, želimo s Isusom pomoći, koliko je do nas, zacijeliti rane u našem narodu – s pogledom u Uskrs vječnoga života.

Pokrovitelji koncerta su Grad Zadar i Zadarska županija. Medijski pokrovitelji: Hrvatski katolički radio i Laudato televizija. Ovaj tjedan objavljujemo početak prodaje karata i njihova prodajna mjesta. U ovoj milosnoj razmjeni suosjećanja, podrške i duhovskih darova, svima kažemo: Dobro došli u petak, 24. travnja na Višnjik u Zadar – i Hvala!

Ines Grbić