Znanstveni doprinos profesorica Ćavar i Vujice u Zborniku radova poklonjenom Papi

U zbornika radova se nalazi i znanstveni članak dviju hrvatskih profesorica podrijetlom iz Bosne i Hercegovine, a djelatnih na Teološko – katehetskom odjelu Sveučilišta u Zadru

Papa Franjo boravio je u petak, 21. lipnja 2019. u Napulju gdje je sudjelovao na simpoziju Teologija nakon Veritatis gaudium u kontekstu mediterana kojeg je od 20. do 21. lipnja organizirao Papinski teološki fakultet južne Italije, piše Fratellanza umana.

Na simpoziju je Papa održao predavanje o prošlosti, sadašnjosti i budućnosti teologije, koja nakon Apostolske Konstitucije Veritatis gaudium treba biti “kerygmatska teologija, teologija razlučivanja, milosrđa i prihvaćanja, koja se stavlja u dijalog s društvom, kulturama i religijama za izgradnju mirnog suživota ljudi i naroda”, rekao je Papa, zaključujući: “Mediteran je povijesna, geografska i kulturna matrica kerygmatskog prihvaćanja prakticiranog dijalogom i milosrđem”.

Tom prigodom urednici Antonio Acsione i Eduardo Scognamiglio poklonili su Papi tek objavljeni zbornik radova: Nei legami della fraternità universale. Ecumenismo – Dialogo – Libertà religiosa, (Edizioni Cantagalli S.r.l – Siena 2019.), u kojem se nalazi i znanstveni članak dviju hrvatskih profesorica podrijetlom iz Bosne i Hercegovine.
Doc. dr. sc. Klara Ćavar i dr. sc. Vikica Vujica napisale su znanstveni članak I matrimoni misti in Bosnia ed Erzegovina. Una sfida concreta per la nuova evangelizzazione (str. 249.-277.), a znanstvene članke priložili su i drugi značajniji znanstvenici. Predgovor za knjigu napisao je napuljski nadbiskup kardinal Crescenzio Sepe. Predgovor za knjigu napisao je napuljski nadbiskup kardinal Crescenzio Sepe. (KTA)