BLAGOSLOV POČETKA INICIJATIVE ’40 DANA ZA ŽIVOT’ U ZADRU

Inicijativa ’40 dana za život’ u Zadru počela je s molitvom ispred Opće bolnice Zadar u srijedu 6. ožujka, a molitelje i inicijativu na mjestu bdjenja ispred zadarske bolnice blagoslovio je fra Nikica Devčić, župni vikar župe Presvetog Srca Isusova s Voštarnice u Zadru. U Zadru se tijekom te akcije moli svakog dana od 6,00 do 18,00 sati.  

Ante Rogić, koordinator zadarske inicijative ’40 dana za život’, rekao je da je za sve molitelje i sudionike inicijative poticaj činjenica da je pobačaj došao u fokus javnosti i ohrabrenje da mogu ponovno izaći moliti, tijekom ove kampanje uz zaštitu bl. Alojzija Stepinca. „Mnogi se pitaju, zašto molimo ispred bolnice, a ne kod kuće. Molimo mi i kod kuće i u crkvi, ali potrebno je i pred ovim mjestima, konkretno pred bolnicama, stati u obranu života. Stati još jednom u obranu onih koji ne mogu dignuti svoj glas.

Ljudi nisu dovoljno upoznati s time što je pobačaj. Ne samo kada započinje život, nego što je zapravo abortus, koje posljedice ostavlja i što je sam taj čin. U Americi je pobačaj dozvoljen praktički do samog poroda. Ali mnoge žene nemaju svijest o tome u što ulaze kada se na to odluče“ rekao je Rogić, istaknuvši: „Ne molimo samo za prestanak pobačaja i protiv pobačaja, nego molimo i za žene koje su ranjene pobačajem, koje razmišljaju o abortusu, za liječnike koji to čine. ’40 dana za život’ ima širu sliku i pozadinu djelovanja, stati u obranu kulture života, jer danas se u društvu i medijima nudi i servira kultura smrti. Staje se u obranu kojekakvih situacija koje zaslužuju osudu, a koliki staju u obranu onih koji ne mogu dignuti svoj glas, koji su utrobi majke i svaki dan su u opasnosti“ upitao je Rogić. Zaključivši kako ohrabruje da je dosta smanjen broj pobačaja u Hrvatskoj kao i što se puno liječnika odlučuje za priziv savjesti, rekao je da je to plod i molitve u sklopu inicijative ’40 dana za život’.

I.G.