ZAHVALA ŽUPANIJSKE KOORDINATORICE ‘U IME OBITELJI’ SUDIONICIMA AKCIJE U PRIKUPLJANJU POTPISA ZA REFERENDUM

Koordinatorica građanske inicijative “U ime obitelji” za Zadarsku županiju, Žana Bekavac, putem medija želi javno zahvaliti svim volonterima i sudionicima građanske inicijative ‘U ime obitelji’ na zadarskom području. U Zadarskoj županiji angažiralo se oko pet stotina volontera, od kojih je četrdesetak sudjelovalo 14. lipnja u Zagrebu u povorci kojom su središtem metropole došli do Hrvatskog sabora gdje su predali prikupljene potpise u želji da se raspiše referendum na kojem bi se brak definirao kao zajednica muškarca i žene.

Zahvala koordinatorice Žane Bekavac glasi:

„Potpisne knjige su predane u Hrvatski sabor za sve županije u Republici Hrvatskoj, pa tako i za Zadarsku županiju.

Poštovani žitelji Zadarske županije i sugrađani, od srca Vam čestitam na uspjehu!

U Zadarskoj županiji prikupljeno je 40 830 potpisa. Inicijativa nas je povezala u lijepo zajedništvo naših obitelji. Želja nam je ostati povezanima. Vi, prekrasni ljudi, divno je što postojite! Ovim putem zahvaljujem svim volonterima i koordinatorima na nesebičnosti, dostojanstvu i zajedništvu.

Tih dana bili smo kao jedno. Brojni volonteri su odlazili na godišnje odmore i uzimali slobodne dane kako bi se mogli u potpunosti predati volontiranju. To je dokaz kako se, do jučer međusobno nepoznati ljudi, mogu povezati, postati kao jedna velika obitelj i ujediniti oko zajedničkog i plemenitog cilja za dobro naših obitelji, budućnosti naše djece i naše zemlje. Nažalost, i na zadarskom području bilo je napada na volontere, ometanja prilikom prikupljanja potpisa, vrijeđanja. Ali, svi ste ostali dostojanstveni. Hvala Vam na tome!

Zahvaljujem i svim podupirateljima, pojedincima, obrtnicima, privatnicima, župnicima, na ustupljenim prostorima za sastanke i svekolikoj podršci. Hvala raznim udrugama, osobito HVIDRI Zadar, Udrugama ‘Damir Tomljanović Gavran’, Udovica poginulih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata, Hrvatskoj katoličkoj udruzi medicinskih sestara i tehničara Zadar. Hvala raznim vjerskim zajednicama, osobito zajednici Neokatekumenskog puta, zajednici Apostoli Krvi Kristove, Marijinoj Legiji, Kursilju i drugima. U ime svih obitelji, veliko i srdačno hvala svim sudionicima građanske inicijative ‘U ime obitelji’ na požrtvovnom darivanju svoga vremena i truda kako bi akcija uspjela!

 

Žana Bekavac

Koordinatorica građanske inicijative ‘U ime obitelji’ za Zadarsku županiju