SVEĆENIČKO REĐENJE, 22. LIPNJA 2013. U KATEDRALI

SVIM ŽUPNIM UREDIMA I SAMOSTANIMA U NADBISKUPIJI

SVEĆENIČKO REĐENJE, 22. LIPNJA 2013 U KATEDRALI

U subotu, 22. lipnja 2013. bit će u katedrali, u 11 sati, svećeničko ređenje dvojice naših đakona: don Marin Batur iz župe Suhovare i don Damir Šehić iz župe Biograd na moru. Naši đakoni završili su teološki studij u Rijeci, obavili đakonski praktikum i položili đakonske ispite u Zagrebu gdje su s đakonima iz Zagrebačke metropolije pohađali predviđene predmete za đakonsku godinu.

U povodu predstojećeg svećeničkog ređenja pozivam svećenike, redovnike i redovnice, kao i vjerni Božji puk neka mole Gospodara žetve da blagoslovi naše obitelji, djecu, mlade i sve nas kako bi rasla naša spremnost za darivanjem i svetim služenjem. U općoj krizi duhovnih zvanja radujemo se novim ređenicima i Bogu zahvaljujemo na tom daru. Svećeničko je zvanje, naime, pitanje života Crkve; njezinoga ‘biti ili ne biti’. I valja nam činiti ono što je u našoj moći kako bi uvijek bilo dovoljno radnika u njegovu vinogradu. Njima se, naime, podjeljuje odgovorna i sveta zadaća sabirati, miriti, upućivati i odgajati vjerničku zajednicu u Crkvi Božjoj. Ovo je prigoda progovoriti o potrebi svećeničkih zvanja, te učini što god i na molitvenom planu. Radujemo se svećeničkom ređenju naših đakona i upravljamo Isusu žarku molitvu neka nam uvijek šalje hrabre glasnike evanđelja i velikodušne službenike oltara.

Molim braću svećenike neka u nedjelju, 16. lipnja 2013. obavijeste vjernike na svim misama s narodom o ovom događaju i potaknu ih sudjelovati na obredu svećeničkog ređenja. Nakon ređenja predviđeno je primanje u Nadibiskupskom sjemeništu ‘Zmajević’.

Svima srdačan pozdrav i blagoslov od Gospodina,

† Želimir, nadbiskup, v.r.