ZADAR: PALJENJE PRVE ADVENTSKE SVIJEĆE U CRKVI SV. ŠIME

Liturgijski obred paljenja prve adventske svijeće u subotu 1. prosinca u crkvi sv. Šime u Zadru predvodio je don Roland Jelić, ravnatelj Katoličke osnovne škole Ivo Mašina u Zadru. Svijeću su zapalili prvašići Katoličke osnovne škole Ivo Mašina u Zadru u pratnji svojih učiteljica.  

„Svatko je osjetio što znači u životu iščekivati nekoga ili nešto. Došašće nas poziva da bdijemo, budemo budni. To je prilika da svatko sebi posvijesti važnost Božića koji je pred nama. Došašće je prilika da se spremimo, da bismo dočekali blagdan Isusovog rođenja“ rekao je don Roland, dodavši da su najbolji način za to dobra djela, biti budan, imati ljubavi, svijetliti dobrim djelima.

„Nemojmo zaspati. Bdijmo u onome što je potrebno svakome od nas, da budemo vjernici, da svojim životom živimo kršćanstvo i spremno dočekamo dolazak Isusa. Neka naše došašće ne bude samo izvanjsko, da se sve lijepo okiti, nego neka bude unutarnje, gdje ćemo pripremiti svoje srce i dušu, što će biti najljepši dar Isusu na njegov rođendan, a to je svatko od nas. Dočekajmo spremno dolazak Isusa“ potaknuo je don Roland.

Rekao je kako prvašići Katoličke osnovne škole Ivo Mašina imaju projekt 20 dana dobrote. Napravili su zajednički kalendar u kojem za svaki dan piše koje dobro djelo trebaju učiniti. Svaki dan imaju zadatak što učiniti toga dana i tako se pripremati za veliki događaj, rođenje Isusa, koji je najveći dar svakome od nas, rekao je don Roland.

I.G.