ZADAR: SUSRET GENERACIJE NEKADAŠNJIH STUDENATA RIMSKOG SVEUČILIŠTA URBANIJANA

U Zadru se od 18. – 25. rujna 2018. događa jedan zanimljiv susret. Okupili su se bivši studenti koji su diplomirali teološke znanosti na Papinskom Sveučilištu Urbanijana u Rimu 1973. Domaćin ovogodišnjeg susreta je zadarski nadbiskup dr. Želimir Puljić. Susreti se događaju svake treće godine, a prošli je (2016.) bio u Sri Lanki. Sva ta bratska druženja krasi iskrena zahvalnost, radosna eklezijanost i kršćanska solidarnost. U svojoj pozivnici koja je otisnuta u prigodnoj brošuri na talijanskom jeziku (Incontro della generazione a Zadar 2018.) nadbiskup Puljić je istaknuo:„Na ovakvim susretima pruža nam se mogućnost da se prisjetimo prošlih godina koje nam je Gospodin dao da u njima zajedno živimo, učimo i molimo. To iskustvo zajedništva i crkvenosti nas je sve obogatilo. Radostan sam što se susret događa u gradu Zadru, u državi Hrvatskoj, čija je nogometna reprezentacija ove godine osvojila drugo mjesto na Svjetskom prvenstvu. Znam da ste svi navijali baš za nas! Hvala!

Želim vam, draga braćo, toplu dobrodošlicu i želim vam ugodne dane zajedništva u starom gradu Zadru, na obali čistog, lijepog i plavog Jadranskog mora.“

Na susret su došli sa svih strana svijeta: Mons. Agustine Kasujja (rođen, 26. 04. 1946., Kampala, Uganda -Apostolski nuncij u Belgiji i Luxenburgu); Mons. Lin Chi Nan Bosco (rođen, 14. 05. 1943 – Biskup u Tainan una Tajwanu (Formoza). Ima još dva brata svećenika); Mons. Emmanuel Fernando (rođen, 20. 05. 1948. – Biskup u Mannar, na Sri Lanki. Od osmero braće i sestara ima dvije časne sestre i dva brata svećenika); Mons. Želimir Puljić (rođen, 7. 03. 1947. – Nadbiskup u Zadru .Od petero braće i sestara ima jednoga brata svećenika; Gabriel Baregensabe (rođen, 12. 04. 1943. u Burundiju – Župnik u Bujumburi, Burundi. Ima ih četvero u obitelji ); Francis Ho Ngoc Thinh (Rođen, 1. 12. 1944 – Umirovljeni župnik u Njemačkoj. Od četvero braće još jedan je svećenik.); Thomas Vithayathil (rođen, 5. 05. 1948. – Župnik u južnom Calamasseriju, India); Diem Nguyen Trung (rođen, 26. 04. 1945 u Vijetnamu – Župnik: Braunschweig, Njemačka. Ima šestero braće i sestara); John Paruthiyil (rođen, 25. 12. 1946. – Laik radi u Delta Airlines Frankfurt, Njemačka).

Okupljenim prijateljima (diplomantima Urbanijane 1973.) koji svojom praksom susreta potvrđuju činjenicu da su jedno u Crkvi, Mističnom Tijelu Kristovu, želimo da očuvaju svoje bratske spone, da preko sebe osobno ojačaju mrežu prijateljstva naših krajevnih crkava i naroda koje predstavljaju, a sve na korist Jedne, Svete, katoličke i Apostolske Crkve kojoj služe.