ČESTITKA MONS. Ž. PULJIĆA HRVATSKOJ NOGOMETNOJ REPREZENTACIJI NAKON FINALA SVJETSKOG NOGOMETNOG PRVENSTVA U RUSIJI

U emisiji uživo 16. srpnja 2018. u 14 sati  na valovima HKR-a, a u očekivanju povratka naših nogometaša iz Moskve nadbiskup zadarski Želimir Puljić je rekao:

„Uz ono pismo koje sam neki dan uputio izborniku gospodinu Zlatku Daliću, igračima i cijelom stožeru danas upućujem dobre želje za sretan povratak u Domovinu koju su tako uzorno, dostojanstveno i s ponosom predstavljali na svjetskom nogometnom prvenstvu u Rusiji. Uz ovu radosnu i iskrenu dobrodošlicu priključujem se brojnim čestitarima samo s tri riječi: Riječ pohvale, čestitke i zahvale!

  • Upućujem pohvalu izborniku Daliću, stožeru i srebrnim momcima (za nas zlatnim) nogometašima što su timski djelovali, Bogu zahvaljivali za svaki postignuti uspjeh i njegovali duh zajedništva koji ih je doveo do srebrnoga finala.
  • Uz ovu pohvalu upućujem osobitu čestitku igračima koji su dali sve od sebe, igrali kompetentno i s velikim žarom, žrtvom i naporom, pa osvojili simpatije ne samo svojih navijača i svoga naroda, već naklonost i simpatije diljem svijeta. Posebice čestitam našoj „zadarskoj ekipi“ koja danas dolazi u svoj Grad: odičnom golmanu Danijelu, vrsnom dribleru i sigurnom igraču na terenu Šimi, Dominiku i najboljem igraču svijeta Luki. Iskrene i srdačne čestitke!
  • I na kraju izričem svima trostruku zahvalu:
  • Zahvalu upućujem za nesebičnost i žar u športskom natjecanju koje su poklonili nama navijačima, svojoj Domovini i svome narodu.
  • Zahvaljujem za poruku koju smo osjetili tijekom natjecanja, a to je duh zajedništva; kako u športu tako i u kulturi, odgoju i obrazovanju; kako u poljoprivredi i industriji tako i u turizmu i u politici; kao i u svim segmentima društvenoga života. Dao Bog da ova poruka zajedništva urodi obilnim plodovima.
  • I konačno posebice smo zahvalni za prošle dane radosti i ponosa. Ali, i za probuđene nade i snove kako se samo zajedništvom ostvaruje ono poznato olimpijsko geslo: Možemo „brže, više i jače“.

Svima srdačan pozdrav, iskrene čestitke i zahvala s blagoslovom od Gospodina!

† Želimir Puljić, nadbiskup zadarski

Predsjednik Hrvatske biskupske konferencije