FOTOGALERIJA: BLAGOSLOV GRADILIŠTA ŽUPNE CRKVE BL. ALOJZIJA STEPINCA NA BILOM BRIGU U ZADRU

Početak gradnje pastoralnog centra i župne crkve bl. Alojzija Stepinca na Bilom Brigu u Zadru, na blagdan bl. Alojzija Stepinca u nedjelju 10. veljače blagoslovio je zadarski nadbiskup Želimir Puljić, nakon misnog slavlja koje je predvodio u obližnjoj OŠ ‘Zadarski otoci’.

Idejni projekt za pastoralni centar izradio je Aleksandar Bašić, dipl. ing. arh. iz Zagreba. Projektnu dokumentaciju izradilo je poduzeće Modulus d.o.o. iz Zagreba. Glavni projektant je Oskar Fleischer, dipl. ing. arh.

Cijeli centar je projektiran tako da se u središtu nalazi crkva s pjevalištem. Desno od ulaza smještene su vjeronaučne dvorane. U prizemlju je smještena multimedijalna dvorana koja može koristiti za proširenje lađe crkve (u slučaju većeg broja vjernika). Na katu se nalazi jedna veća i jedna manja dvorana. Veća dvorana na katu također se može kliznim vratima pretvoriti u dvije manje.

Površina prizemlja u kojem se nalazi lađa crkve iznosi 1 128 četvornih metara.

Kat na kojem su dvorane je površine 509 četvornih metara.

Lijevo od ulaza je stambeni dio pastoralnog centra. U prizemlju se nalaze prostorije župnog ureda, kuhinja, blagavaonica i garaža. Na katu su stambene jedinice za župnika, župnog vikara i gosta.

Građevinske radove izvodi poduzeće Barić gradnja d.o.o. iz Zadra. Stručni nadzor je povjeren Željku Čirjaku, dipl. ing. građevine.

Radovi su počeli početkom studenoga 2017. g. Završetak radova predviđa se do veljače 2018. g.

Cijena ponuđenih radova iznosi cca. 15.000,000,00 kn. Troškove snosi Zadarska nadbiskupija.

Komunalni doprinos plaćen je Gradu Zadru u iznosu od 1.548.105,00 kn.

Do sada su izvedeni građevinski radovi u vrijednosti od dva milijuna kuna.

FOTO: Ines Grbić