Print Friendly, PDF & Email

U subotu, 4. ožujka o. g., u prostorijama Duhovnog centra na Svetom Duhu u Zagrebu mitropolit zagrebačko-ljubljanski gospodin Porfirije primio je nadbiskupa zadarskog i predsjednika HBK mons. Želimira Puljića.

            U srdačnom susretu nadbiskup Puljić i mitropolit Porfirije razgovarali su o temama vezanima uz vjerski i duhovni život u Republici Hrvatskoj, a dotaknuli su se i rada Mješovite komisije stručnjaka iz Katoličke i Srpske pravoslavne Crkve koja razmatra ulogu bl. Alojzija Stepinca prije, za vrijeme i nakon II. svjetskog rata.

Nadbiskup Puljić i mitropolit Porfirije složili su se da je važan dijalog, suradnja i iskreni pristup i zalaganje za zajedničke evanđeoske vrijednosti koje dijele i Katolička i Pravoslavna Crkva.

Ovom prigodom nadbiskup Puljić je mitropolitu Porfiriju uputio poziv da posjeti Zadar i Zadarsku nadbiskupiju što je mitropolit s radošću prihvatio.

U pratnji nadbiskupa Puljića susretu su nazočili generalni tajnik HBK dr. Petar Palić i nadbiskupov osobni tajnik don Roland Jelić.

 

 

Božić
  • No events
Najave
VSRP: No data available
TV Vatikan