SVETO TRODNEVLJE U KATEDRALI SV. STOŠIJE

Start date: 15.04.2019 - End date: 21.04.2019

1. Na Veliki četvrtak, 18. travnja, misu posvete ulja u 9,00 sati u katedrali sv. Stošije u Zadru predvodi zadarski nadbiskup Želimir Puljić, kada će posvetiti sveta ulja koja se koriste u slavljenju sakramenata. U misi sudjeluju svi svećenici djelatni u Nadbiskupiji i tom će prigodom obnoviti svoje svećeničko obećanje. U slavlju su pozvani osobito sudjelovati  ovogodišnji krizmanici i katekumeni, vjeroučitelji i župni suradnici.

2. Na Veliki četvrtak, 18. travnja, Misu Večere Gospodnje na spomen ustanovljenja svete euharistije i svećeništva u 19,00 sati u katedrali sv. Stošije u Zadru predvodi zadarski nadbiskup Želimir Puljić. Nadbiskup će oprati noge dvanaestorici predstavnika gradskih župa.

Nakon mise Sveto otajstvo mons. Puljić će prenijeti u ‘Božji grob’ u pokrajnju lađu katedrale gdje puk ostaje u molitvi i klanjanju, uz pjevanje Gospinog plača. Pjevanje Gospinog plača predvodi Katedralni zbor sv. Stošije s voditeljem mo. Žanom Morovićem.

3. Na Veliki petak, 19. travnja, Službu Muke Gospodnje od 19,00 sati u katedrali sv. Stošije u Zadru predvodi zadarski nadbiskup Želimir Puljić. Nakon obreda u katedrali, središtem grada proći će procesija s križem od katedrale, Širokom ulicom, Narodnim trgom, ul. Elizabete Kotromanić do crkve sv. Šime. Za vrijeme procesije pjevaju se prijekori ‘Puče moj’.

4. Na Veliku subotu, 20. travnja, svečano Uskrsno bdjenje s blagoslovom novog ognja u katedrali sv. Stošije u Zadru u 21, 00 sat predvodi zadarski nadbiskup Želimir Puljić.